Закарпатський конструктор-аматор самотужки змайстрував «гуцульський гвинтокрил» (Відео)

09.10.2017 10:38   Джерело: Закарпатський кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

Наразі автор «гуцульського вертольота» Федір Митрюк із Рахівщини майструє для свого творіння модерну кабіну, пише - Закарпатський кореспондент.

До створення гвинтокрила чоловік ретельно готувався. Два роки вивчав літературу, зустрічався з конструкторами-аматорами, робив креслення. Збирав необхідні деталі. Загалом на запчастини для літака витратив 2,5 тисячі доларів.

Читайте також

У гуцулів відбирають полонини (Відео)

«Редуктор з автомобіля, двигун з автомобіля «Хонда», решта узлів – це доступні речі, які можна в гаражі зробити. В домашніх умовах можна все зробити», – впевнений конструктор-аматор.

Літає «гуцульський гелікоптер» на бензині. Витрачає 20 літрів пального на годину, якщо гвинтокрил просто зависає у повітрі. Якщо ж здіймається над Карпатами, вистачає і 12 літрів. Вітер буквально несе апарат.

Зараз майстер працює над кабіною пілота. Він запевняє, вона буде сучасною та яскравою.

Родина аерохобі Федора не особливо підтримує, каже чоловік. Але й не заважає. А ось сусіди захоплюються винахідливістю односельця.

Майстер переконаний, після випробувань та певних доопрацювань гвинтокрил можна запускати у серійне виробництво. На його думку, такий транспорт є ідеальним для Карпат. Федір Митрюк мріє показувати туристам Карпати з висоти пташиного польоту.

Детальніше дивіться в сюжеті «24 Каналу»:


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Закарпатський кореспондент