«15 років полону»: У Львові з ресторану нарешті забрали ведмедицю Машу (Відео)

12.10.2017 22:30   Джерело: 5 канал
Опубліковано : Львівський Новинар

Львівські активісти звільнили ведмедицю, яку 15 років тримали у клітці на розвагу відвідувачів ресторану. Її перевезли до притулку для клишоногих, передає кореспондент "5 каналу". 

Як стало відомо, вивільняти Машу приїхала ціла делегація: ветеринари, журналісти та навіть зоозахисники із Німеччини. 

Спершу медики візуально оглядають тварину, потім присипляють. Поки клишонога спить, роблять УЗД, беруть аналіз крові та готують до транспортування. 

Майже 15 років ведмедиця Маша жила у вольєрі на території місцевого ресторану. Зоозахисники вважають ці умови неприпустимими для хижака. Зокрема, тут немає басейну для купання, а замість ґрунту – бетон, який шкодить лапам ведмедя.

"У неї є трохи зайвої ваги – така величенька. Також пошкоджений зуб. Ведмедиці ще треба наростити м’язи, і коли вона почне більше рухатися, можливо, постава лап зміниться, стане кращою. Бо зараз вона неправильна", – коментує ветеринар із Німеччини Франк Гюріц.

Визволити ведмедицю зоозахисники намагалися впродовж трьох років.

"У неї була стереотипія. Це коли тварина постійно рухається ніби в одному і тому ж ритмі. Крім того, влітку, коли тут 30 градусів, перебування в таких умовах дійсно викликає у людей сум, жаль, гнів", – каже координатор зоозахисного напрямку національного екологічного центру України Наталя Вишневська.

Були інспекції екологів та навіть суд, який оштрафував заклад на 50 гривень. Утім, керівники ресторану віддавати тварину не хотіли.

Машу доправили до ведмежого притулку Домажир. Тепер у неї апартаменти площею в сотні гектарів, регулярне харчування та клишоноге товариство. Як швидко вона зможе адаптуватися до життя та як почувається нині – дивіться у сюжеті:


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 5 канал