Лише через рік після смерті Василю Сліпаку присвоїли офіційний статус учасника бойових дій, – Живко (Відео)

30.10.2017 09:29   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

Влада офіційно нагороджує бійців АТО державними відзнаками, у той час, як насправді вояки навіть не можуть отримати статус учасника бойових дій. Найяскравішим прикладом такого парадоксу є випадок загиблого соліста Паризької опери Василя Сліпака – його посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького, однак «Статус члена сім’ї загиблого» родина співака змогла отримати лише через рік, пише - ZIK.

Читайте також

Львівська облрада шукає ГО із захисту прав бійців АТО

Про це в ефірі інформаційно-політичного ток-шоу «Прямим текстом» (щочетверга о 21:30 на телеканалі ZIK) висловила волонтер та керівник об’єднання добровольців Олена Живко.

На її думку, замість того, щоб по-справжньому дбати про родини загиблих військових, влада піариться на смерті наших захисників.

«Вона повинна дбати про те, щоб родина загиблого отримала відповідний статус та отримала, щонайменше, гроші, щоб встановити пам’ятник на могилі державним коштом. Але, на жаль, у нас сьогодні роблять гарну картинку для телебачення, адже піар важливіший, ніж сім’ї», – розповіла Живко.

Вона вважає парадоксом, коли Президент України нагороджує орденом Богдана Хмельницького добровольців, у той час, як ці люди навіть не можуть отримати статус учасника бойових дій.

«Наприклад, орден Богдана Хмельницького, який дали посмертно відомому співаку Василю Сліпаку, не зробив його автоматично учасником бойових дій. Сім’я соліста отримала відповідний документ лише через рік, завдяки зусиллям волонтерів», – заявила Живко.

Однак ще на початку російської агресії, саме добровольці першими дали відсіч ворогу.

«Якщо б добровольці не пішли воювати на Донбас, невідомо, де зараз була б лінія розмежування і наскільки далеко зайшла б російська агресія. Не припустимо, коли за нашу країну люди віддають своє життя, а держава на них просто начхала. У «Правому секторі» загалом було близько двох тисяч осіб, також воював медичний батальйон «Госпітальєри» і батальйон «ОУН». Зі слів керівника оунівців Миколи Коханівського, там діє 350 осіб, які фактично залишися «за бортом», – обурювалась Живко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK