На Львівщині податковий борг зменшено на більше ніж 331 мільйон гривень

28.11.2017 11:27   Джерело: ПРОЗАХІД
Опубліковано : Патрік Скеля

Як повідомили в управлінні погашення боргу ГУ ДФС у Львівській області впродовж січня-жовтня 2017 року забезпечено зменшення суми податкового боргу підприємств-боржників області до Зведеного бюджету на 31,6 млн. гривень, пише - ПРОЗАХІД.

Читайте також

У Львові підприємець приховав від податкової 1 мільйон гривень
За десять місяців великі платники податків сплатили до Державного бюджету понад 5,3 млрд гривень
Львівські податківці знайшли «ліву» заправку

З метою забезпечення скорочення податкового боргу податковими органами області з початку року вжито ряд заходів, в тому числі:

- описано майна в податкову заставу на суму 276,2 млн.грн.;

- направлено 14 позовів до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок заставного майна боржника на суму 4,8 млн.грн., судами задоволено 23 позови на суму 9,3 млн. грн., передано на уповноважені біржі описане майно для реалізації на суму 19,7 млн.грн., з початку року реалізовано заставне майно в сумі 1,4 млн.гривень.

В результаті цих та інших заходів за оперативними даними впродовж десяти місяців 2017 року погашення податкового боргу склало 331,5 млн. грн., в тому числі:

- живими коштами – 207,9 млн. грн. (стягнення грошових коштів інкасовими дорученнями, реалізація майна боржників за рішенням судів, сплата розстрочених податків та самостійне погашення боргу, інше);

- списання боргу – 123,6 млн. гривень (за рахунок ліквідації підприємств-банкрутів та списання безнадійного боргу, стосовно якого минув строк давності).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ПРОЗАХІД