СБУ затримала підозрюваних у підриві Меморіалу орлят та підпалі польського автобуса у Львові (Відео)

Польський автобус підпалили 23 березня, а не 1 квітня.

03.04.2018 21:35   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Співробітники СБУ затримали двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят на Личаківському кладовищі у Львові. За даними СБУ, вони також підпалили польський туристичний автобус у Львові. Однак йдеться про інцидент, який трапився 23 березня, а не 1 квітня, як про це повідомив Ігор Зінкевич і що потім виявилось фейком, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

Поляки реставруватимуть фігури левів та відремонтують Цвинтар орлят у Львові
Садовий назвав нічний вибух на Меморіалі орлят планованою провокацією

Очільник СБУ Василь Грицак на брифінгу в Одесі також зазначив, що терористичні акти фінансувались оточенням Віктора Януковича під кураторством російських спецслужб. Обидва випадки трапились у березні 2018 році. 13 березня невідомий кинув вибухівку неподалік Меморіалу орлят на Личаківському кладовищі, а 23 березня на вул. Кривоноса підпалили польський туристичний автобус.

Про те, що підпал туристичного автобуса відбувся 23 березня сказав голова СБУ Василь Грицак під час брифінгу у Одесі. «Ми так само розуміємо, хто спалив польський автобус з туристами. Це спалення відбулось у 20-х числах березня, здається 23», – сказав Грицак.

Фрагмент брифінгу Василя Грицака про Меморіал орлят та підпал автобуса

23 березня о 14:00 поліція та ДСНС повідомляли, що у Львові горів лише один туристичний автобус. О 14:00 на стоянці на вул. Кривоноса виникла пожежа у польському туристичному автобусі агенції Rzemyk Travel. Тоді поліція припускала, що причиною пожежі була несправність проводки.

Речниця СБУ Олена Гітлянська також підтвердила ZAXID.NET, що підозрюваних у підриві Меморіалу орлят та замаху на підпал автобуса, було затримано у 20-х числах березня, а не у квітні. Водночас їй невідомо про факт підпалу польського автобуса 1 квітня, як про це заявляв Ігор Зінкевич.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET