На Грибовицькому сміттєзвалищі знову «кип’ятять» і незаконно вивозять небезпечні гудрони (Фото)

15.04.2018 17:57   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На території Грибовицького сміттєзвалища горе-підприємці знову взялися незаконно вивозити і «кип’ятити» небезпечні відходи – кислі гудрони. Про це у Facebook повідомив депутат Жовківської райради Ігор Муравський, пише - Львівський портал.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

За його словами, 14-15 квітня на гудронному озері  №2 знову відбувається незаконний відбір кислих гудронів авдіївським підприємством ТОВ «Дослідне виробництво».

«Це відбувається попри відкриті кримінальні провадження, без ліцензії, без сплати будь-яких податків, тим самим, завдаючи непоправної шкоди довкіллю і здоров’ю, як і місцевих мешканців, так і мешканців міст Дубляни і Львова», – зазначив депутат.

Він додав, що вранці місцеві мешканці почали скаржитися на задуху і погане самопочуття.

«Вирішили під вечір перевірити, що ж таки відбувається знову на гудронових озерах, а там «робота кипить»  під сутінками ночі, в повітрі відчувався нестерпний різкий запах аміаку (який при взаємодії із сірчаною кислотою перетворюється в сіль, і це при подальшому дає їм змогу безпечно транспортувати, непошкодивши металеві ємкості, так як сірчана кислота їх роз’їдає), і при підігріві важкі метали мігрують у повітря», – зазначив Ігор Муравський.

Депутат зауважив, що «прокип’яченими» гудронами заповнювали цілі вантажівки.

«Один TIR , який стояв під загрузкою, був заповнений на 50см до верху бочки, решта два стояли в черзі на загрузку, попри відкриті кримінальні справи, два автомобілі чекали своєї черги. Поліція автомобіль, який наповнений розігрітими кислими гудронами  забрала на штрафмайданчик» , – сказав Ігор Муравський.

Раніше Ігор Муравський повідомив про те, що 25 листопада 2017 року фірма «Екоінвестгруп» без жодних дозвільних документів встановила на території Грибовицького сміттєзвалища саморобну установку для забору та підігріву небезпечних відходів – кислих гудронів. Депутат стверджує, що їдкий токсичний дим від «кип’ячених» гудронів йде на довколишні села та Львів.

У Мінекології підтвердили, що ТОВ «Екоінвестгруп» та ТОВ «Дослідне виробництво», які провадять діяльність із «кип’ятіння» кислих гудронів на Грибовицькому сміттєзвалищі, роблять це нелегально і не мають відповідного дозволу на це.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews