Львівська поліція затримала шахрая, який продав неіснуючих автомобілів на ₴7 млн

Мережа діяла в кількох областях України.

15.04.2018 21:30   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Поліцейські Львівщини затримали організатора шахрайської мережі, яка у кількох областях на продажі автомобілів обманули більше 150 людей. Загальна сума втрат ‒ більше 7 млн грн, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

Шахрая, який завдав Львівській міськраді шкоди на понад 30 мільйонів, судитимуть
У Стрию зловмисник ошукав чоловіка, який просив про допомогу

Офіси працювали у Львівській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатський, Івано-Франківській і Чернівецькій областях та у Києві. Оголошення з продажу транспортних засобів за привабливими цінами розміщували в Інтернеті.

Після вибору моделі автомобіля з бажаною комплектацією менеджери укладали з клієнтом попередній договір купівлі-продажу, на підставі якого він мав переказати на рахунок 10% вартості передоплати. Машину обіцяли передати протягом 3-4 робочих днів.

«Нічого не підозрюючи, клієнти перераховували кошти в сумі від 30 тис. до 100 тис. гривень на банківський рахунок, номер якого надавали менеджери. Коли громадяни не отримували автомобілі в обумовлені терміни, то в офісах їх заспокоювали, вигадуючи різні причини затримки. А коли кількість можливих конфліктних ситуацій зростала, то «фірми» міняли адресу, переїжджаючи в інші орендовані приміщення», ‒ розповіли в управлінні захисту економіки у Львівській області.

Поліція під час обшуків викрила мережу офісів та вилучила понад 50 печаток різних суб’єктів господарювання, штампи, договори, документи бухгалтерського та податкового обліку, рекламні оголошення, каталоги та інші речові докази злочинної діяльності. Псевдо-дилер у різних областях України ошукав понад 150 громадян на загальну суму більш ніж 7 млн гривень. Жодний із клієнтів обіцяний автомобіль не отримав.

44-річному жителю Тернопільщини, який був організатором, повідомили про підозру за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Суд обрав йому міру запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою внесення застави 280 тис. гривень.

Наразі правоохоронці встановлюють особи усіх, хто постраждав від дій шахрая.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET