Запрошуємо долучитися до відкритої дискусії щодо земельної реформи

03.06.2017 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Чи зможуть об’єднані громади стати локомотивом наведення порядку із землею, і як представникам державної влади, медіа, експертам допомогти їм у цьому – про ці та інші актуальні земельні питання йтиметься під час відкритої дискусії щодо земельної реформи. Захід відбудеться 8 червня 2017 року у «Тернопільському прес-клубі», що на вулиці С. Качали, 3. Триватиме він з 14:00 до 18:30.  

Дискусію організовано Українським кризовим медіа-центром у межах програми DOBRE («Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» за фінансування USAID). Тема дискусії: «Як ГРОМАДИ, ВЛАДА, ЕКСПЕРТИ ТА МЕДІА разом можуть навести порядок: кейс землі».

Як повідомляють у прес-релізі організатори заходу, земля може приносити українцям достаток, але, наразі, вона використовується нераціонально. Також із нею пов’язано багато масштабних зловживань. Саме тому у рамках децентралізації, коли повноваження передаються на місця, в об’єднаних територіальних громад з’являється можливість розпоряджатися землями поза межами забудови. Водночас проведення земельної реформи в Україні ставить перед собою дві головні мети – розвиток інфраструктури в селі і формування фермерських господарств, які вироблятимуть якісні продукти.

Власне, з цього приводу участь у дискусії візьмуть представники тернопільської обласної влади, представники громад, експерти, підприємці, редактори ЗМІ та журналісти. Вони обговорюватимуть можливості кращого донесення суті реформи на місцях, у громадах - до людей. Допоможе їм у цьому Український кризовий медіа-центр, який є майданчиком, де влада, експерти та журналісти можуть знайти спільні точки дотику та сформувати партнерство в інтересах громадян на основі цінностей свободи слова та спільної відповідальності перед аудиторією газет, радіо, телебачення та електронних ЗМІ.

А формат відкритої дискусії дозволить сконцентруватися на обговоренні реальних як позитивів, так і ризиків реформи для громадян, бізнесу, економіки та національної безпеки. Водночас буде можливість окреслити основні проблеми та обговорити способи їх подолання як для того, щоб люди краще розуміли реформу, так і для того, щоб відділити їх від популістських гасел політиків.

Для того, щоб взяти участь у відкритій дискусії, просимо заповнити форму для реєстрації за посиланням до 6 червня 14:00.

Детальніше ознайомитися із запропонованими для обговорення питаннями можна тут.

Модератор заходу – Роман Вибрановський, УКМЦ.

Контактна особа – Юлія Тьоткіна, (напрямок по роботі з національною аудиторією УКМЦ) ytyotkina@gmail.com, (067) 791 59 20, (099) 220 76 01.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews