Абсолютно рекордний торт з'їли у Тернополі на «Галицькій дефіляді» (Фото)

04.06.2017 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова часта гостя нашого міста. У червні метою її приїзду було зафіксувати новий рекорд - на фестивалі "Галицька дефіляда" заздалегідь пообіцяли здивувати країну найдовшим тортом. Планували спекти стометровий кондитерський виріб, але після того, як торт виклали на столи, перемастили кремом, накрили спеціальною вишиванкою та виміряли довжину, з`ясувалоcь, що смаколик - довжиною 102 метри 90 сантиметрів!

«Вишиванка» - традиційний галицький торт, розказав журналістам один з організаторів дійства Олег Макогін. Для того, щоби люди відчули, наскільки потрібні тут, на Тернопіллі, їхні таланти, організатори вирішили пекти традиційний за рецептом від діда-прадіда, від бабусь та прабабусь знайомий з дитинства десерт. Команда кондитерів "Кондитерського дому Блажевських" взялась за таку титанічну роботу та присвятила випічці майже добу. Як результат пляцки вдались на славу. Тернополяни стійко витримали очікування до моменту, коли «Вишиванку» почали розрізати. Організатори планували розрізати торт-рекорд на 7000 порцій. Розрізали "Вишиванку" і самі ресторатори. Допомагали роздавати смакоту волонтери.

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews