Полторак обіцяє «не чіпати» Академії сухопутних військ у Львові (Відео)

22.06.2017 08:10   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Новини Львівщини

Національній академії Сухопутних військ, яка знаходиться у Львові нічого не загрожує. На базі факультету Харківського танкового університету здійснять окремий набір курсантів і можливо утворять Інститут. Про це перед засіданням Уряду повідомив Міністр оборони України Степан Полторак. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОУ.

«Національна академія Сухопутних військ, яка знаходиться у Львові, є провідним вищим навчальним закладом Сухопутних військ і в цілому Збройних Сил України… Ніяких пересувань, зменшення набору або перекидання зі Львова в інші населені пункти набору, інститутів не планувалось, не планується і в планах немає такого. Тому ця проблема видумана, всі спеціалісти, які вчилися у Львові, вони залишаються там вчитися і далі», – на цьому сьогодні, 21 червня, наголосив міністр оборони України Степан Полторак журналістам.

Читайте також

Знищення Академії сухопутних військ у Львові  - наймаштабніша аферистична диверсія в незалежній Україні
Небезпечні наміри безпекових реформ

За його словами, колегія Міністерства оборони прийняла рішення щодо створення на базі факультету Харківського танкового університету, який зараз готує спеціалістів для Збройних Сил, аби підняти статус цього факультету

«Буду говорити з такою пропозицією перед Урядом, щоб збільшити набір. Спеціалісти, які готуються у Харкові і у Львові, ніякого відношення один до одного не мають, вони не пересікаються, у Львові готують одних спеціалістів, у Харкові – інших. Крім того, це необхідно зробити, тому, що у Харкові є відповідна навчально-матеріальна база для підготовки технічних працівників, в Харкові є Конструкторське бюро імені Морозова, є танковий завод», – запевнив міністр оборони України.

Міністр оборони України також запевняє, що не знає чому це питання піднімається в пресі, мовляв, на колегії МОУ жодного слова про львівську Академію сухопутних військ не йшлося…

Як раніше повідомляв Львівський портал, проти рішення Міноборони реформувати НАСВ у Львові висловилась Львівська обласна рада. Свою позицію висловив також нардеп Ігор Васюник: «Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів». Також із трибуни парламенту на захст АСВ стала нардеп Оксана Юринець.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал