Проект щодо упорядження території біля стадіону «Сільмаш» подали на громадський бюджет

На занедбаній ділянці поряд зі стадіоном хочуть облаштувати зони для активного відпочинку.

14.09.2017 21:19   Джерело: Zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

«Наш «Сільмаш» – таку назву жителі Залізничного району Львова придумали для проекту, який у середу, 13 вересня, подали на програму «Громадський бюджет». На занедбаній ділянці поряд зі стадіоном «Сільмаш» хочуть облаштувати зони для активного відпочинку. У такий спосіб мешканці намагаються захистити спортивну територію від житлової забудови, пише - zaxid.net

Читайте також

Забудовник захоплену ділянку в львівському Парку культури вважає своєю
У Львові на будівництві бетонний щит впав на робітника
Продовження скандальної забудови в Парку культури


А ось стадіон «Сільмаш», до якого прилягає запасне футбольне поле, приватизували ще наприкінці 90-их. Місцеві кажуть: відтоді він і руйнується. Припускають, що власник – товариство «Три корони Девелопмент» – має намір забудувати його житлом.Місцеві мешканці проти забудови. Навколо вже є багато високих будинків, тож під будівництво стадіон не віддадуть.Тим часом тренувальне поле «Сільмашу» чекає на зміну містобудівного статусу. Навесні виконком міської ради дозволив внести зміни до зонування території – із житлової забудови на зону соціального забезпечення та охорони здоров’я.Нагадаємо, у 2016 р. Львівська міська рада намагалася викупити у приватної компанії-забудовника занедбаний стадіон «Сільмаш» та роздягальні для спортсменів. 20 жовтня 2016 р. депутати підтримали ухвалу про викуп, проте стадіон мерія так і не викупила. У мерії пояснили це тим, що після голосування у депутатів виникли зауваження до попередньої оцінки вартості стадіону, через це викуп відклали. Повторно за відповідну ухвалу депутати міськради проголосували 18 травня цього року. А 29 травня виконавчий комітет ЛМР надав дозвіл на розробку детального плану території, на якій розташований стадіон «Сільмаш».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.net