18-річний сусід готовий забезпечувати 12-річну маму з немовлям та стверджує, що все було за згодою

Після сексуального контакту неповнолітня завагітніла та народила дитину.

25.09.2017 12:30   Джерело: Львівські
Опубліковано : Патрік Скеля

Про цю резонансну подію повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області. Правоохоронцями стало відомо, що у місті Борислав на Львівщині 12-річна дівчинка потрапила до лікарні на 33 тижні вагітності, пишуть - Львівські. 

Читайте також

У Львові 12-річна школярка стала мамою
У Львові хотіли викрасти дитину
Будівництво перинатального центру у Львові: усе йде за графіком
На Львівщині 2-місячне немовля померло від кашлюку (Відео)

Як виявилось про вагітність своєї дочки-шестикласниці мати дізналась випадково. Як зазначає сама жінка, дівчинка «повненька» і по ній ніяких змін не було видно. Однією з причин «непомітності» 8 місяця вагітності доньки були турботи за іншими п’ятьма дітьми. Як тільки майбутня бабуся дізналась про стан доньки повезла її в місцеву лікарню. Там, вже через 2 тижні молода мама народила дівчинку. Дитинка народилась без порушень, вагою 2,5 кілограм та зростом 48 сантиметрів. Немовля забрали у лікарню до Львова адже дитина була трохи недоношена. Лікарі звітують, що стан дитини хороший, вона їсть та набирає вагу, породілля знаходиться на післяопераційному періоді, її стан також задовільний.

Молода бабуся кожного дня провідує дочку та внучку, зазначає, що покидати чи відмовлятись ні від кого не збирається. І дочку і немовля скоро заберуть додому і будуть виховувати разом. Також коментує ситуацію і з батьком новонародженої. Ним виявився 18-річний сусід, що готовий забезпечувати 12-річну маму та немовля. Стверджує, що все було за згодою. Правоохоронці наразі відкрили справу за секс з неповнолітньою (ч.1 ст. 155 КК України). Та тут і є один нюанс – кримінальна відповідальність наступить для хлопця лише за умови, що дівчинка не досягла статевої зрілості, а він згідно з статтею визначається у кожному випадку окремо. Її визначає судово-медична експертиза і вона включає ознаки загального розвитку, здатність до статевих зносин, запліднення та інше.

І якщо буде доведено, що ця 12-річна дівчинка вже статево зріла, то покарання хлопець не понесе. Цікаво, що в статті враховується лише статева зрілість, тобто фізичний розвиток тіла і зовсім не враховується психологічний розвиток. Ще у 2015 році депутати пропонували правки до закону, і насамперед до статті 155. Було запропоновано встановити мінімальний вік особи, за зносини з якою була б кримінальна відповідальність, - до 16 років, та на жаль проект так і залишився проектом і наразі ми стикаємось з такими випадками. І замість того, щоб називати цей випадок кричущим і неприпустимим, Володимир Лис начальник служби у справах дітей ЛОДА коментує ситуацію «і дитина здорова і породілля здорова, дасть Бог будуть виховувати».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівські