Суд оштрафував голову фракції НРУ у Львівський облраді

27.09.2017 16:30   Джерело: Наші Гроші. Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Галицький районний суд визнав винним депутата Львівської обласної ради Богдана Гагалюка у несвоєчасному поданні електронної декларації та оштрафував його на 850 грн. Про це стало відомо з постанови суду, опублікованої у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише - «НГ. Львів».

Читайте також

Організаторам пікету на трасі «Львів-Рава-Руська» загрожує до 10 років позбавлення волі

12 вересня цього року Галицький районний суд розглянув матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності у присутності самого порушника. Суддя Радченко визнав винним голову депутатської фракції НРУ у Львівській обласній раді Богдана Гагалюка у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання електронної декларації до НАЗК) попри те, що захисник Гагалюка посилався на закінчення строку притягнення депутата до відповідальності. Гагалюк своєї вини під час розгляду справи не визнав, неподання декларації пояснив «збігом обставин».

Свою щорічну електронну декларацію до НАЗК Гагалюк подав лише 20 травня 2017 року, хоча мав би це зробити до 1 травня. Від моменту складення протоколу про вчинення Гагалюком адміністративного правопорушення (30 травня 2017 р.) до дня засідання (12 вересня 2017 р.) справді минули більше трьох місяців. Згідно з ч. 3 ст. 38 КУпАП притягнути будь-кого за вчинення правопорушення за ч. 1. ст. 172-6 КУпАП можна протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Суддя вирішив не брати до уваги цей аргумент захисника, оскільки, дійшов висновку, що депутат умисно затягує розгляд справи не з’являючись до суду.

Як раніше повідомляли, у липні поточного року суд навіть задовольняв клопотання прокуратури про примусовий привід депутата на засідання. Але його він також проігнорував через «поважну» причину – відпустку.

Визнання винним у цій справі означає для Гагалюка внесення його до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Через це його, наприклад, не приймуть на державну службу.

У своїй електронній декларації за 2016 р. Гагалюк вказав два автомобілі, п’ять земельних ділянок площею 300 кв.м. кожна у селі Конопниця (Пустомитівський район), по одній квартирі у Львові та Києві.

Депутат також має акції «Укрсоцбанку», частки у статутному капіталі VBI GROUP Sp. z o. o. (Катовіце, Польща) та Nemzetközi Befektetési Holding Kft (Мішкольц, Угорщина).

До слова, у VBI GROUP одним з його партнерів є Ігор Цейтлін, колишній начальник департаменту ЖКГ Львівської ОДА, який на цій посаді успішно просував на державних тендерах ТОВ «Західенергомонтаж», частку в якому «скинув» напередодні призначення на держслужбу. Згадана угорська компанія здає в оренду комерційну нерухомість в офісно-житловому комплексі Macropolis у Мішкольці.

Гагалюк не вказав у своїй електронній декларації невелику частку (8%) у статутному капіталі ТОВ «Інкомтранс», директором якого він є. Ця частка раніше належала помічнику народного депутата Ярослава Дубневича Ростиславу Молоку. Іншою співзасновницею є мати депутата – Зіновія Гагалюк.

У готівці Гагалюк тримає 650 тис. грн, 118 тис. доларів, 85 тис. євро, 50 тис. швейцарських франків, 85 тис. британських фунтів. На рахунках у чеському  Raiffeisen Bank – 27 тис. євро. А також кредит у «Ві Ес Банку», який він взяв у 2008 році на суму близько 1,8 млн грн.

У 2016 р. депутат отримав дохід від продажу нерухомого майна – майже 5 млн грн, подарунок від своєї матері – 270 тис. грн., дохід від оренди у майже 26 тис. грн. Гагалюк продав свою частку (50%) у статутному капіталі ТОВ «Львівська теплоенергетична компанія» Наталії Іськів за номінальною ціною у 25 тис. грн. Другим співзасновником ТОВ залишається Ігор Цейтлін.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Наші Гроші. Львів