У львівських дитсадках та школах заборонили побори (Фото)

У школах і дитсадках Львова заборонили збирати гроші з батьків та дітей.

05.10.2017 13:37   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

В управлінні освіти ЛМР наголосили, що наказ про заборону поборів у школах — щорічна ініціатива. Наказ, у якому у школах забороняють збирати гроші з дітей або їх батьків, управління освіти видає щорічно. Про це у коментарі розповіла в.о. заступника начальника управління освіти з фінансово-економічних питань Наталія Федай, пише - 032.ua.

За її словами, кожен навчальний заклад має відкритий рахунок в Державній казначейській службі України, на який батьки, що виявили таке бажання, можуть перераховувати благодійні внески. При цьому, слід вказувати, на які саме потреби закладу батьки дають гроші. Це єдина можливість законно профінансувати заклад, у якому навчається дитина.

«Обіг готівки у школах та дитсадках можна трактувати як кримінальні дії з вимаганням майна або грошових коштів, за які передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Торік кільком керівникам навчальних закладів Львова оголосили догану за незаконний збір коштів», — зазначила Наталія Федай.

 
 
 

Додамо, що наказ, який забороняє у школах збирати гроші з батьків та учнів, що у багатьох ЗМІ трактували як цьогорічне нововведення, насправді видається щорічно.

«Ми видаємо цей наказ з метою заборони незаконного збору готівкових коштів у школах і дитячих садках міста уже упродовж декількох років. Цьогоріч питання «благодійних внесків» особливо загострилась, а кількість батьків, які скаржаться на подібні побори від керівників батьківських комітетів чи навчальних закладів, зросла. Відтак, цим наказом ми повторно наголосили на тому, що такий збір коштів є заборонений законодавством», — пояснила Наталія Федай.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз