Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті

10.10.2017 20:34   Джерело: Кулемет.com
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львівській міській раді «освоювали» гроші на смітті. Загальна сума фінансових порушень складає 47,8 млн грн, у тому числі порушень, що призвели до втрат на загальну суму 41,9 млн грн, нецільове використання коштів – 5,9 млн грн, про це пише - Кулемет.com, посилаючись на власні поінформовані джерела.

Крім того, ЛКП «Львівспецкомунтранс» придбало послуги без проведення процедур закупівель на загальну суму 50 млн грн.

Читайте також

На Львівщині прикрили нелегальний гральний бізнес з мільйонним обігом (Фото)
Стало відомо, яким буде сміттєпереробний завод у Львові

Також компетентним органам не вдається можливим перевірити правильність розрахунків додаткових витрат на перевезення ТПВ, поданих перевізниками ЛКП «Львівспецкомунтранс» до ТзОВ «Ідеал-нафта», ТзОВ «Вейст Рісайклінг», ТзОВ «Ліквід Плюс», ТзОВ «Бест-Прайд»,ТзОВ «Аркада Профі», ТОВ «Грін Галаксі», ТОВ «Магнер Рісайклінг», ТзОВ «НЕГГА», ТзОВ «Інноваційна фінансова група», ТОВ «ІНВЕСТДНІПРОКОНСАЛТИНГ 2012» на загальну суму 45,7 млн грн.

Разом із тим, уже встановлено незаконне використання власних коштів ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» внаслідок покриття витрат сторонніх юридичних осіб та завищення вартоісті БМР на загальну суму 0,9 млн грн.

Публікуємо розподіл коштів на заходи, пов’язані з вивезенням та утилізацією ТПВ у сумі 33,9 млн грн:

  • На розвиток полігону ТПВ у Борислав – 2,2 млн грн,
  • Придбання контейнерів – 3,4 млн грн
  • Придбання сміттєвозів – 5,8 млн грн
  • Оплата кредиту по сміттєвозах – 0,5 млн грн
  • Відшкодування послуг навантаження – 1,06 млн грн
  • Придбання пресу – 20,3 млн грн
  • Лізингові платежі за придбаний прес – 0,6 млн грн.

Із цієї суми встановлено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 2,7 млн грн, зокрема 2,2 млн грн – покриття витрат сторонньої юридичної особи ТзОВ «Ком Еко Борислав-2010» на безпідставне інвестування розвитку полігону, а також 0,5 млн грн – на безпідставне відкшодування послуг навантаження ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс».

Разом із тим ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» використано коштів на відшкодування додаткових витрат на перевезення та перевантаження ТПВ у сумі 209,0 млн грн. з цих коштів зафіксовано незаконне витрачання бюджетних коштів на загальну суму 38,3 млн грн, зокрема:

ТзОВ «Грінера Україна» – 13,8 млн грн: незаконне відшкодування додаткових витрат на вивезення ТПВ у Запорізьку область – 1,2 млн грн, у Київську область – 0,2 млн грн, безпідставне відшкодування послуг навантаження – 0,2 млн грн.

ТзОВ «ДВ – ЕКОСВІТ» – 18 млн грн: незаконне відшкодування додаткових витрат на вивезення ТПВ до міста Борислав машинами ГАЗ та МАЗ замість МАН за рахунок збільшення кількості рейсів – 4,6 млн грн.

ТзОВ «Санком-Львів» – 37,9 млн грн: незаконне відшкодування додаткових витрат на вивезення ТПВ у Дніпропетровську область – 10,6 млн грн, безпідставне відшкодування послуг навантаження – 0,4 млн грн

ТзОВ «Львівспецкомунатранс» – 12,2 млн грн:

ТзОВ «АВЕ Львів» – 93,8 млн грн: незаконне відшкодування додаткових витрат на вивезення ТПВ у Дніпропетровську область – 20,1 млн грн, безпідставне відшкодування послуг із навантаження – 1,2 млн грн.

ЛКП «ЛТ «Львівспецкомунтранс» – 33,3 млн грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com