Село на Львівщині - без електрики. Люди готові до радикальних дій

22.10.2017 07:44   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

У селі Наварія, що на Львівщині, назріває конфлікт між мешканцями та керівництвом Пустомитівського РЕМ. Як розповідають мешканці, впродовж тижня у їхніх будинках постійно відключають електроенергію. При цьому ніхто не попередив ані про те, що будуть вестися ремонтні роботи, ані про те, доки такі відключення триватимуть. Люди скаржаться: електроенергії нема від ранку і іноді до пізньої ночі, пише - Форпост.

Читайте також

Через негоду майже 300 сіл Львівщини залишилися без електропостачання
Десять населених пунктів Львівщини знеструмлено внаслідок аварії
На Перемишлянщині чоловік помер від ураження струмом

«У вівторок без попередження виключили світло. Так тривало і в середу, і в четвер, і в п’ятницю. Вчора я поїхав до головного інженера РЕМ, бо начальника вже не застав. Мені сказали, що ведуть високовольтну лінію. Добре, але чому нас ніхто не попередив, не повідомив? Я запитав це в інженера. Мені знаєте, що відповіли? Що на обласному сайті є вся інформація. Я живу в селі, і коли в мене нема світла, то нема інтернету, щоб на сайті дивитися. І телефону нема. І ще води і всього іншого. Ми маємо договір з Пустомитівським РЕМ. І я хочу, щоб той договір виконували. Я не маю договору з областю. І маю право вимагати і ставити запитання Пустомитівському РЕМ. А мене відправляють в область», - обурюється ситуацією, що склалася, мешканець Наварії Любомир Торба.

«Ми купили півсвині, заплатили три тисячі, сховали м’ясо в морозильну камеру. Хто мені тепер ці гроші поверне? У мене в хаті малі внуки, жінка 88 років. Ми хочемо тепла. А опалення включити не можемо. Ціле літо ніхто нічого не робив. І саме тепер, коли похолодало, вирішили лінію вести, - продовжує чоловік. – Я сказав інженеру: підключайте на іншу лінію. А він мені відповів: то неможливо. Сказав: поставте генератор на ті дні ремонтних робіт. Він мені: то неможливо. В результаті цієї розмови з інженером я не отримав жодної відповіді, окрім «то не до мене, то в область, то не я вирішую».

Любомир Торба зазначає, що електроенергію відключають вранці і подають увечері. І щоразу у різний час.

Скаржиться на хаотичне вимкнення ще один місцевий мешканець, учасник АТО Павло Нікітін. Він розповідає, що отримати адекватну і правдиву інформацію на гарячій лінії неможливо, і доки це продовжуватиметься, ніхто сказати не може.

«Вчора світло виключили в 8:40, а подали в 3 ночі. Про відключення не попереджають. Коли дзвонимо до оператора на гарячу лінію, кажуть, що наряд виписаний до восьмої. В восьмій дзвонимо – наряд продовжили до дев’ятої. Світло буде в десятій. Потім – буде в одинадцятій. Опівночі я не витримав і поїхав у Пустомитівський РЕМ. Попросив диспетчера надати інформацію, де зараз працює бригада, бо я хочу подивитися, що вони роблять. Я поїхав на те місце. Нікого там не знайшов. Ніч, нічого не освітлено. Повернувся в РЕМ, влаштував скандал. Прибула якась втомлена бригада, і сказала, що це буде продовжуватися ще в понеділок і надалі», - розповідає Павло Нікітін.

За його словами, це триває вже протягом тижня. «Я адекватна людина і розумію, що ремонт потрібно робити. Але напевне ж мусить бути якась технічна можливість подавати світло бодай на час обіду, коли працівники на відпочинку. Щоб бодай холодильники набрали трохи холоду. Щоб у кого малі діти, могли блендером їжу зробити. Потрібно прогріти квартиру, особливо, якщо є діти. Світло виключають в 8:40, включають, у кращому випадку, о восьмій вечора. Яка б не була модна морозильна камера, вона не витримає. Ми заготували продукти на зиму. Овочі для дитини. Сьогодні ці овочі можна вже викинути. Я вже не кажу про м’ясо. Страшно, бо невідомо, в якому воно стані», - розповідає Павло Нікітін.

Місцеві мешканці налаштовані рішуче. Кажуть, у понеділок підуть до міського голови і до керівництва РЕМ. «В понеділок ми з кількома людьми плануємо йти в Пустомитівську міську раду. Після того – зробити візит в РЕМ Пустомитівського району. А вже за наслідками візиту прийматимемо рішення, що робити далі: чи перекривати дорогу, чи перекривати РЕМ, чи нагодувати зіпсованими з холодильника продуктами керівництво того РЕМу. Так не може бути. Ми живемо в 21 столітті», - додає Павло Нікітін.

Про свою готовність йти до міського голови Пустомит говорить також Любомир Торба: «В понеділок підемо до мера. А як не буде результату, будемо підключати усі ЗМІ і шукати способи якось ту ситуацію вирішувати».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост