Львівські медики взяли участь в Барселонському навчальному курсі зі зміцнення системи охорони здоров’я

24.10.2017 08:30   Джерело: Кулемет.com
Опубліковано : Патрік Скеля

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, головний лікар Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Андрій Синюта та головний лікар фтизіопульмонологічного центру Любомир Рак, в складі української делегації стали учасниками Барселонського навчального курсу зі зміцнення системи охорони здоров’я/WHO Barcelona course on health system strengthening. Навчання відбувалося згідно з програмою Всесвітньої організації охорони здоров’я. Про це інформує прес-служба ЛОДА, пише - Кулемет.com.

Основними модулями програми були:

– Аналіз і діагностика діяльності систем охорони здоров’я (визначення пріоритетів та розподіл ресурсів, діагностика проблем і формування національних планів дій)

– Оптимізація надання послуг в охороні здоров’я (тенденції розвитку інтегрованого надання послуг в ОЗ, впровадження ефективних моделей на прикладі боротьби з туберкульозом)

– Фінансування (моделі фінансування, стратегічні закупівлі, оплата послуг, розробка реформ фінансування і управління)

– Оптимізація управління і робота зі змінами для покращення реалізації.

Впродовж курсу відбувались лекції, майстер-класи, дискусії, презентації країн та обмін досвідом.

Львівські медики на прикладі подолання епідемії туберкульозу представили практичне бачення реалізації отриманих знань. А фінальна презентація делегації України зайняла друге місце серед 11-ти країн-учасників.

«Міжнародні інституції добре орієнтуються у сучасній ситуації охорони здоров’я України. Також мають зацікавленість та готовність допомагати в досягненні системних змін. Ми на Львівщині робимо правильні кроки в реорганізації медзакладів, тепер маємо достатньо аргументів для подальших ефективних рішень, а досвід кожної країни є унікальним і дуже корисним», – зауважила Ірина Микичак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com