Львівська мерія заборонила переплановувати підвали та горища на магазини і житло

10.11.2017 14:33   Джерело: Zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

Районні адміністрації Львова припинили видачу дозволів на перепланування горищ та підвалів під житло або магазини. Відповідне рішення у п’ятницю, 10 листопада, ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради на виконання прийнятого у червні закону, пише - Zaxid.net.

Читайте також

У помешканні продавчині з Привокзального виявили сальмонельоз

Згідно з рішенням, виконком виключив з переліку адмінпослуг, які надають райадміністрації, послугу з надання дозволу на приєднання вільних допоміжних приміщень до квартир у житловому будинку або до нежитлового приміщення.

Як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, йдеться про виконання прийнятого у червні 2017 року закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

«Якщо раніше за згодою мешканців можна було дозволити облаштувати помешкання на горищі, то тепер це заборонено, оскільки горища і підвали є спільною власністю і не підлягають переплануванням», – зазначив Садовий.

Зазначимо, що згідно із законом, спільне майно багатоквартирного будинку, до якого належать підвали, горища та сходові клітки, «не може бути поділено між співвласниками, і такі співвласники не мають права на виділення в натурі частки із спільного майна багатоквартирного будинку».

Відтак, райадміністрації не прийматимуть документів стосовно перепланування підвалів та горищі під житло, заклади громадського харчування, магазини тощо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.net