Палац мистецтв залишиться без тепла вже п'яту зиму поспіль

Котельню у мистецькому закладі підрядник не запустив через брак грошей.

15.12.2017 20:40   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Приміщення Львівського палацу мистецтв на вул. Коперника, 17 вже чотири роки відрізане від центрального опалення, пише - ZAXID.NET.

Відновити котельню у мистецькій установі до кінця року мала б одна з фірм-підрядників, яка у 2016 році виграла тендер на ремонтні роботи. Проте на половині шляху робітники відмовилися продовжувати встановлення котла, адже обласна рада невчасно виділила на це гроші. Тому працівники закладу та відвідувачі змушені ходити коридорами будівлі у куртках.

Наприклад, у кабінеті бухгалтерки Марії Дичковської тепло з'являється лише завдяки електричній батареї. Та, що під вікном, – холодна вже четвертий рік поспіль. На роботі жінка змушена одягати на себе жилетку. «У залах холодно. Якщо пройдемося ними без верхнього одягу, то можемо захворіти. Зимою закутуємося у шарфи та шапки, так і працюємо», – розповідає працівниця.

Електроприлади рятують інші кабінети, проте не виставкові зали. Щоби обігріти понад десяток таких, калориферів не вистачить. Холод уже пошкодив стіни будівлі, що вкрились грибком, постраждати від некомфортних температур можуть і твори мистецтва.

Тим часом у приміщенні котельні, що розташована поруч, простоюють труби, баки та сажовловлювачі. Обладнання закупили ще два роки тому, витративши на нього мільйон гривень. Ці гроші тоді виділила облрада, проте підрядник, який облаштовував котельню, відмовився продовжувати роботу. Все тому, що на повне відновлення тепла не вистачає ще 2 мільйонів гривень. На рахунок Палацу Мистецтв кошти так і не надійшли. Рішення про те, щоби їх виділити, 25 жовтня ухвалили депутати обласної ради.

«Проте двох місяців на встановлення котла замало. Ми змушені були відмовитися від понад двох мільйонів гривень, які нам передбачені на облаштування котельні, і подати заявку на наступний рік», – пояснив директор Львівського палацу мистецтв Юрій Гнатковський.

Відтак справу зі встановленням котельні у Палаці мистецтв доведеться розпочинати знову. Кошторис на наступний рік разом з експертами будуть розробляти депутати облради. Однак проект доведеться перераховувати і коштуватиме він більше.

«Ми мусимо розуміти, що за два роки його вартість могла зрости. Мабуть, ми оголосимо новий тендер та знайдемо іншого підрядника», – зазначив перший заступник голови ЛОР Андрій Білоус.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET