За кошти Світового банку 14 жителів області придбали обладнання для бізнесу

19.01.2018 11:48   Джерело: Львівська ОДА
Опубліковано : Львівський Новинар

За сприяння служби зайнятості на Львівщині триває реалізація пілотного проекту «Рука допомоги», основна ціль якого – вивести членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності шляхом працевлаштування, залучення до громадських робіт або надання фінансової допомоги на поворотній основі для започаткування власної справи.

Відтак, у межах програми торік 14 жителів області за кошти Світового банку придбали обладнання, необхідне для організації підприємницької діяльності. Кожен з учасників проекту отримав у середньому 60 тисяч гривень.

Учасники пілоту обрали різні види господарської діяльності, серед яких: виробництво меблів, вирощування сільськогосподарських культур, лісозаготівля, відкриття інтернет-магазину смартфонів, крамниць жіночого одягу, побутової хімії й косметики, товарів для рукоділля та іконопису, автомайстерні, ветеринарної клініки, салону-перукарні, сімейної птахофабрики, випічка та реалізація піци, а також виготовлення з козячого молока крафтових сирів.

205 жителів області з числа тих, на яких розрахований експеримент, забезпечені місцем праці.

Якщо ви вимушено переміщена особа або досі отримуєте в управлінні соціального захисту матеріальну допомогу як малозабезпечена сім’я та відчуваєте хист до бізнесу чи здатні перетворити хобі у власну справу, зголошуйтеся до участі в експерименті! У центрах зайнятості області ви отримаєте не тільки всебічну підтримку, але й здобудете знання та кваліфікований супровід з питань започаткування бізнесу. А для охочих трудитися на вже діючих підприємствах знайдуться робочі місця для працевлаштування як на постійній, так і тимчасовій основі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівська ОДА