Понад 1,5 тисячі мешканців Львівщини потрапили у «реєстр ганьби»

06.02.2018 22:29   Джерело: «Вголос»
Опубліковано : Патрік Скеля

Учора на Львівщині запрацював «реєстр ганьби» - Єдиний реєстр боржників аліментів. До нього внесли прізвища усіх неплатників аліментів, які не сплачують заборгованість уже понад 3 місяці.

Про це сьогодні, 6 лютого, під час прес-конференції розповіла керівник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Іванна Смачило, пише - «Вголос».

«На сьогодні на Львівщині 1672 особи внесено у цей реєстр. Кожен може переглянути прізвище, ім’я, по-батькові таких осіб, - розповіла Іванна Смачило. - Жодних обмежень з приводу того, які статки у людини і яка посада.  Якщо вони заборгували – їхні прізвища вже є у відкритому «реєстрі ганьби. Жодних недозволених даних там немає».  

Також вона зазначила, що відсьогодні діє Закон України «Чужих дітей не буває», який суттєво посилює відповідальність злісних неплатників аліментів.

За словами Іванни Смачило, відповідно до закону особам, які не платять аліменти вже понад 6 місяців, заборонено виїжджати за кордон. Також діють обмеження користування транспортним засобом, права на полювання тощо. Однак щодо кожного провадження державні виконавці ухвалюватимуть індивідуальне рішення. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: «Вголос»