Львів: у «Вікні життя» матір залишила немовля

10.02.2018 23:42   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 9 лютого, у «Вікні життя» Львівської міської дитячої клінічної лікарні залишили новонароджену дівчинку.

Читайте також

Раніше судимий львів’янин побив 10-місячну дитину своєї співмешканки
Африканку з немовлям затримали на українсько-польському кордоні

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради, пише - Вголос.

Дівчинку залишили у «Вікні життя» о 16.30 год.  Її вік - чотири дні. Стан дівчинки задовільний, проте є переохолодження,  зараз лікарі її обстежують та надають необхідну допомогу. На місце події викликали відповідні служби для складення акту про покинення дитини.

Це вже другий випадок, коли немовля залишають у «Вікні життя».  Вперше тут залишили хлопчика на свято Миколая – 19 грудня 2017 року. Зараз хлопчик переведений в будинок дитини.

Нагадаємо, «Вікно життя» в міській дитячій клінічній лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4, відкрили в березні 2017 року. Це спеціальний пункт, де жінка, яка хоче відмовитися від новонародженої дитини, анонімно може залишити своє немовля. Спеціальний бокс облаштували у корпусі відділення патології новонароджених і недоношених дітей, і тут таких діток можуть швидко обстежити і надати всю необхідну медичну допомогу, за необхідності пролікувати. Кімната, в якій розташоване «Вікно життя», оснащена всіма необхідними предметами догляду. Для облаштування такого пункту з міського бюджету і бюджету лікарні було використано 70 тис. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос