Підприємці Львівщини три доби не могли здати звіти у ДФС

13.02.2018 18:29   Джерело: Експрес
Опубліковано : Патрік Скеля

Фіскальна служба влаштувала бізнесменам неабияке випробовування нервів. Через збій у роботі системи електронної фіксації звітності підприємці Львівщини три доби не могли здати звіти.

Читайте також

У Львові підприємець приховав від податкової 1 мільйон гривень
Львівські податківці знайшли «ліву» заправку

У ДФС утворилися величезні черги. Підприємці з документами вистоювали під віконечками податківців, а подати документи не могли. Податківці натомість вивісили оголошення: «У зв’язку з проведенням профілактично-регламентних робіт на сервері, програма «прийом звітності» відімкнена на невизначений термін», пише - «Експрес».

«Це неподобство, - каже Ярослав Кохалевич, представник Комітету підприємців Львівщини. - Замість того, щоби займатися своєю справою, розвивати бізнес, підприємці змушені по декілька днів домагатися здачі звітності.
Адже якщо звіти не будуть здані вчасно, то це призведе до штрафних санкцій».

«Така ситуація повторюється регулярно, - розповідає Ольга, бухгалтер підприємства. - Таке вже було в січні перших 20 днів, коли вони щось там переналаштовували і ми не могли здати звіти. Тепер здаємо декілька видів звітності. До дев’ятого лютого треба здати квартальну звітність, до 19-го - щомісячну щодо пенсійних відрахувань, до 28-го - річну. Якщо не зробити це вчасно, накладуть штраф від 170 до 520 гривень.
І навіть якщо підприємець не здав вчасно звіт через якісь збої в роботі фіскальної служби, відповідає все одно платник податків».

Від середи, на щастя, сервер ДФС запрацював.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Експрес