Медреформа: у Львові перенесли початок підписання декларацій з лікарями

02.04.2018 23:34   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Міська влада хвилюється за збереження персональних даних мешканців. Процес підписання декларацій з лікарями у Львові розпочнуть після того, як буде вивчено всі юридичні нюанси, пише - Твоє місто.

Читайте також

Медреформа: деякі міські лікарні та поліклініки Львова перетворили у некомерційні комунальні установи
 

«На сьогоднішній день немає жодного документу, який регламентує діяльність e-Health, крім роз’яснень, заяв і т. д. з боку Міністерства охорони здоров’я. Тому ми зараз проводимо юридичні консультації, як правильно зробити, щоб не помилитися, щоб дотриматися законодавства», – цитує прес-служба Львівської міської ради слова начальника управління охорони здоров’я ЛМР Володимира Зуба.

За його словами, у Львові визначили дві медичні інформаційні системи, з якими медичні заклади Львова можуть підписати угоди про обслуговування. Йдеться про компанії «Хелсі ЮА» та «Доктор Елекс». Він підкреслив, що на сьогоднішній день жоден заклад охорони здоров’я міста Львова в систему e-Health не зареєстрований, але процес починається сьогодні. В управлінні сподіваються, що до кінця тижня заклади, які беруть участь в першому етапі реформи, будуть зареєстровані в системі e-Health.

«На сьогодні я не можу дати вам відповіді, коли розпочнеться процес підписання декларацій. Тому що постанова, яка планувалася до прийняття 28 березня, не прийнята, накази, які затвердили змінену декларацію і порядок обрання лікаря, ми отримали тільки в четвер», – розповів Володимир Зуб. За його словами, процес іде повільно, бо йдеться про надійне збереження персональних даних мешканців Львова, а на сьогодні немає жодного юридичного документу, який би дав головному лікарю гарантію, що всі дані, зібрані від пацієнтів, будуть надійно захищені.

Також начальник управління охорони здоров’я наголосив на тому, що для жителів Львова нічого не змінилося: поліклініки функціонують, лікарі приймають хворих та обслуговують виклики.

«До лікарів на прийом можна записатися через електронну реєстратуру або через реєстратуру безпосередньо, в разі гострого стану – викликати додому. Всі сімейні лікарі наразі працюють за тим дільничним принципом, за яким вони й працювали», – підкреслив головний медик Львова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто