У Львові змінили правила проїзду в електротранспорті. Основні нововведення

06.04.2018 18:29   Джерело: Твоє місто
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові змінили правила проїзду у міському електрротранспорті, додавши можливість придбати квиток у контролера та зобов’язавши пасажирів негайно оплачувати проїзд, незалежно від відстані поїздки, пише - Твоє місто.

Читайте також

У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики
У мерії відкоригували вартість проїзного квитка в електротранспорті
 

Оплата проїзду

Їздити в трамваях та тролейбусах можна за паперовими та онлайн-квитками з QR-кодами, абонементами, електронними квитками (у перспективі) та банківськими картками. Однак пасажир, зайшовши у вагон, має негайно оплатити проїзд та закомпостувати/завалідувати квиток, незалежно від відстані, яку він проїде. Відсутність або часткова несправність компостерів та валідаторів не є підставою для безоплатного проїзду, за виключенням, якщо всі засоби оплати проїзду у трамваї чи тролейбусі вийшли з ладу.

Придбати квитки й абонементи надалі можна у водія (тільки на зупинках транспорту), на сайті, через Приват24, через термінали шляхом оплати проїзду банківськими картками та у кіосках.

Окрім попередніх тарифних планів, зокрема «разова поїздка», «разова поїздка у водія», «місячний» та «короткостроковий абонемент», «пільговий тариф», відтепер можна придбати «квиток у контролера», який передбачає підвищенну вартість.

Якщо пасажир планує купити квиток у водія, він має зайти на перші двері. Пасажири, які, відповідно до законодавства, мають право на безоплатний проїзд, як і раніше повинні пред’являти для контролю відповідне посвідчення.

Якщо транспорт не може продовжити рух через поломку, оплачувати проїзд після пересадки у новий вагон не потрібно. У випадку, якщо транспорт більше, ніж 30 хвилин, не рухається за маршрутом із причин, які є у компетенції перевізника, пасажиру мають компенсувати вартість проїзду.

Контроль оплати проїзду

Контролери під час інспекції повинні пред’являти посвідчення, картку-жетон, квитанції, у яких зазначено прізвище та ім’я контролера, штрафний квиток та камеру для фіксування правопорушення.

Водіїв трамваїв та тролейбусів зобов’язали регулювати освітлення, кондиціонування та опалення салону, якщо таке наявне.

Нововведення наберуть чинності після того, як відповідну ухвалу підпише міський голова. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто