Львів’янин відсудив понад 350 тисяч гривень компенсації за 18 років перебування під слідством

09.05.2018 14:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У постанові Апеляційного суду Львівської області зазначено, що ще на початку вересня 1996 року працівники Управління МВС області порушили кримінальну справу за фактом викрадення готової продукції відносно посадових осіб кондитерської фабрики «Світоч», а через рік було прийнято постанову про залучення Богдана К. до відповідальності як обвинувачуваного в кримінальній справі.

Читайте також

Львівський екс-депутат відсудив у поліції ₴352 тис. компенсації
21-річний хлопець, що скоїв смертельну ДТП у Львові, заплатить понад ₴830 тис. компенсації

Про це повідомляє - ZIK з посиланням на «Факти».

Однак, за більш ніж 18 років досудового розслідування його вину не було доведено, у зв’язку з чим у жовтні 2015 року було прийнято постанову про закриття цього кримінального провадження.

Богдан вважає, що незаконними рішеннями та діями посадових осіб органу досудового слідства та прокуратури було нанесено значний моральний збиток, який він оцінив у 704 тисяч гривень. Апеляційний суд задовольнив цю вимогу частково.

Більш як 18 років позивач незаконно перебував під слідством, не мав можливості виїхати за кордон України. Був позбавлений права розпоряджатися своїм майном (на нього було накладено арешт). Це руйнувало його спокій, викликало моральні переживання, створювало дискомфорт, порушило звичайний для нього життєвий устрій, приводило до порушення нормальних життєвих зв’язків, – говориться в постанові суду. А тому суд зобов’язав Державну казначейську службу виплатити заявнику 352 тисяч гривень за завданий моральний збиток.

Зазначається, що через незаконні дії відносно Богдана К. ні один співробітник міліції та прокуратури до відповідальності не був притягнутий.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews