На реставрацію церкви зі списку спадщини ЮНЕСКО на Львівщині виділять мільйон гривень

17.05.2018 23:31   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

У 2018 році на реставрацію церкви Зіслання Святого Духа у Потеличі буде виділено мільйон гривень, пише газета «Прикордоння».

Читайте також

На Львівщині відремонтують чотири старовинні церкви
У Львові реставрують ще один храм

2016 року за кошти обласного бюджету, у рамках програми «Охорона і збереження культурної спадщини на 2016-2018 рр.», було виготовлено проектно-кошторисну документації на реставрацію дерев’яної церкви у Потеличі. Вона передбачає, зокрема, відновлення підвалин, вирівнювання деформації зрубу, влаштування фундаментів, гідроізоляції, заміну підлоги, консервацію розписів, реставрацію стін, столярки вікон та дверей.

Торік за обласні кошти було відновлено електромережу системи пожежогасіння та сигналізації.

Згадану програму було продовжено до 2020 року. Тож в проекті уточнених напрямків на 2018 рік передбачено фінансування з обласного бюджету реставрації церкви Зіслання Святого Духа у Потеличі у сумі мільйон гривень.

Додамо, дерев’яна церква Зіслання Святого Духа у Потеличі є пам’яткою архітектури національного значення. Її збудовано 1502 року, вона також є об’єктом Світової спадщини ЮНЕСКО.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info