Львів'янам розповіли, що робити, коли вмикають сирени

23.05.2018 09:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Сирени вмикають з навчальною метою або у разі виникнення реальної загрози життю та здоров’ю людей внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час.

Доведення сигналів, повідомлень про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій до населення, а також інформування здійснюється департаментом з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, пише -  032.ua.

Як розповіли у прес-службі Львівської міськради, терміновій інформації, що доводиться до населення, передує уривчасте звучання електричних сирен, наявних на відповідній території або у записі через вуличні гучномовці. Повідомлення також транслюється мережами радіомовлення і телебачення.

Звучання електросирен означає сигнал цивільного захисту «Увага всім». Почувши його, слід негайно увімкнути приймачі проводового радіомовлення, налаштувати ефірні радіоприймачі на відповідні хвилі та прослухати повідомлення.

Інформація передається упродовж 5 хвилин після звукового сигналу, по телебаченню вона дублюється субтитрами.

Після того як повідомлення прослухано, необхідно спокійно діяти за інструкціями; переконатися, що його почули чи побачили люди, які працюють або мешкають поблизу, особливо, якщо це люди із вадами зору чи слуху, надати їм необхідну допомогу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews