У Львові судили учасника АТО, який покинув військову частину

07.07.2018 19:47   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Франківський районний суд м. Львова вирішив долю учасника АТО, який після лікування не повернувся до своєї військової частини.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Чоловік був мобілізований 8 серпня 2014 року та проходив військову службу у військовій частині А0284 на посаді номера обслуги аеромобільно десантного взводу 1 аеромобільно-десантної роти аеромобільно-десантного батальйону цієї частини.

9 грудня 2014 року, згідно наказу командира військової частини польова пошта В3720 № 76, він відбув у щорічну основну відпустку, термін якої закінчувався 19 грудня 2014 року. Проте 19 грудня молодший сержант не з'явився в розташування військової частини та продовжував незаконно перебувати поза її межами, проводячи час на власний розсуд.

Через рік, 17 грудня 2015 року, він був затриманий працівниками Калуського ВП ГУ НП та засуджений Калуським міськрайонним судом на 1 рік 6 місяців позбавлення волі за крадіжку (ч.2 та ч.3 ст. 185 КК України). Покарання відбував у Дрогобицькій виправній колонії № 40.

Після звільнення 21 червня 2018 року Франківський районний суд м. Львова приступив до розгляду справи щодо нез'явлення вчасно без поважних причин на службу з відпустки тривалістю понад один місяц (ч. 3 ст. 407 КК України). Обвинувачений в судовому засіданні обвинувачення оголошене прокурором визнав, підтвердив фактичні обставини обвинувачення, викладені прокурором в обвинувальному акті та пояснив, що перебував у відпустці після лікувального закладу і не повернувся вчасно у військову частину. У той час, коли перебував поза межами військової частини, вчинив злочин, за який був засуджений та відбував покарання до 21 червня 2018 року. Під час проходження військової служби приймав безпосередню участь в заходах АТО, де й отримав травму, з якою лікувався. Наміру ухилитися від військової служби на завжди, у нього не було. Просив суворо не карати. Захисник обвинуваченого заявив клопотання про застосування до обвинуваченого амністії відповідно до Закону України "Про амністію у 2016 році", оскільки його підзахисний безпосередньо приймав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей з 04 жовтня 2014 року по 21 листопада 2014 року.

21 червня Франківський районний суд Львова визнав учасника АТ винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини) та призначити покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування пкарання на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo