Суд залишив під вартою чотирьох підозрюваних у нападі на ромів у Львові

08.07.2018 22:28   Джерело: Главком
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині суд почав розгляд апеляцій підозрюваних у нападі на ромів Апеляційний суд Львівської області не задовольнив клопотання адвокатів та залишив під вартою чотирьох підозрюваних у нападі та вбивстві рома у Львові.

Про це повідомляє прес-служба суду. Зокрема, 5 липня суд розглядав апеляцію від 20-річного арештованого Андрія Тички, підозрюваного в організації нападу на ромів. Адвокат Тички Іван Яцишин просив змінити запобіжний захід Тичці з тримання під вартою на домашній арешт, пише - Главком.

Проте суд відхилив це клопотання. Андрію Тичці загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або ж довічне ув’язнення. Розгляд апеляцій від неповнолітніх Юрія Бешлея, Костянтина Петрова, Андрія Іваночка відбувався за закритими дверима. Всі три апеляції про пом’якшення їм запобіжних заходів суд також відхилив. Засідання у справі ще одного підозрюваного Ярослава Пужила перенесли на 9 липня, оскільки на судове засідання не з‘явився його адвокат Іван Яцишин. Він повідомив напередодні суду, що перебуває на лікарняному. Розгляд апеляційної скарги підозрюваного Олександра Наконечного перенесли на 10 липня. Нагадаємо, вісьмох зловмисників, що розгромили табір ромів поблизу Львова та вбили 24-річного чоловіка, взяли під варту. Як відомо, працівниками Нацполіції Львівщини встановлено причетність мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів поблизу с.Сокільники, що на Пустомитівщині, в ніч на 24 червня.

Слідством встановлено, що група молодиків, озброївшись ножами, металевими трубами, ланцюгами, здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності. Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців. Внаслідок цього 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення та помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Главком