У Львові вже у вересні будуть перші нові автобуси

У цьому році містом курсуватимуть 150 нових автобусів, у наступному році – ще 100.

14.07.2018 08:50   Джерело: LV Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівська міська рада повідомляє, що на вчорашньому засіданні мер міста повідомив, що цього року місто має отримати 150 нових автобусів, а в наступному році – 100.

Андрій Садовий зазначив: «Мені приємно і велика подяка вам, колеги депутати, що ви підтримали суттєве оновлення громадського транспорту у Львові. Мав вчора і позавчора розмову з паном Бубесом, вони активно працюють. Думаю, на вересень можна буде в реальності побачити ці всі перші автобуси, які вони готові зробити для Львова. Максимум, що «Електрон» може зробити, ми у них забираємо, пише - .

Також маю велику надію, що вони виграють тендер на тролейбуси. А цього року до 150 автобусів ми маємо ще 50 тролейбусів купити, а також маємо випустити на наші маршрути 30 трамваїв, не нових, після капітального ремонту, але німецького.

Також є підтримка ЄБРР, які нас фінансують по цьому проекту. Наступного року маємо амбітні плани докупити ще додатково 100 великих автобусів і трамваїв, дай Бог, нашого виробництва. Дивна ситуація: фактично основні клієнти нашого заводу «Електрон» — це місто Львів.

Трошки взяв Ужгород, ще можливо деякі міста. Якщо не підтримувати своїх, не владати кошти в нашу продукцію, буде важко. На жаль, ми бачимо, як це роблять у сусідній країні, де Білорусія максимально дотує своїх виробників. Вони також мають присутність на українському ринку».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LV Область.Онлайн