В Україні заборонене подвійне громадянство - Безсмертний

27.09.2018 21:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

В Конституції України та законі «Про громадянство» чітко вказано, що громадянин України не може мати іншого громадянства. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний, коментуючи скандальну видачу українцям угорських паспортів в Берегово.

«Як автор закону «Про громадянство» стверджую, що там визначено абсолютно чітко: в того, хто прийняв громадянство України, іншого паспорта бути не може. Приймаючи цей закон у 2001-му, ми вже знали про те, що в Севастополі, в Криму йде видача російських паспортів. Тож в українському законі та Конституції заборонено набуття громадянства іншої держави. Все інше – вільне трактування», - сказав він.

Водночас, зауважив Безсмертний, в Україні не визначена відповідальність осіб, які набули громадянства іншої держави. 
Крім того, в українському випадку, якщо писана норма має один зміст, а в житті - інше значення, то це вимагає відповідного тлумачення шляхом внесення змін до закону.

Безсмертний вважає це питання не лише політичним, а й безпековим, з огляду на ситуацію з видачею румунських та угорських паспортів громадянам України. Тому, на його думку, «на даному етапі українець не може мати іншого громадянства».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews