Тема безпеки людей дійшла до крайньої межі - Безсмертний

28.09.2018 14:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Держава не займається безпекою громадян, що свідчить про її інституційний крах. Насправді ж сьогодні це питання номер один для звичайного українця. Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний.   

«У нас немає інститутів, які забезпечують безпеку людей. Це вирок нашій державі. Що, держава зреагувала на початок війни? Якби не люди, волонтери, Путін був би сьогодні у Києві. Тільки суспільство зреагувало на небезпеку», - сказав він.

При цьому Безсмертний нагадав, що на початок війни на руках у людей було півтора мільйони мисливської зброї, зараз – шість мільйонів, а закон про зброю досі відсутній. Водночас людей, які демобілізуються, «розтягують по бойових загонах».

«У нас виникають озброєні групи, які невідомо кому служать. При цьому відсутня система територіальної оборони, яка б контролювалася державою. Треба розуміти, що в демократичних країнах право на силу та її застосування має виключно держава. Подивіться, скільки разів за цей рік застосовувалася сила проти різних етнічних груп та окремих людей. Немає значення, хто це робить. Це – поза законом!», - наголосив він.  

Безсмертний розповів про бездіяльність державних структур в умовах, коли один дільничний поліцейський працює на 12-18 населених пунктів. За його словами, також повністю провалена робота щодо системи патрулювання, системи контролю чи так званого «відкритого міста», тому суспільству знову доведеться самотужки дбати про свою безпеку.

 «Ніяка робота не ведеться, тому тема безпеки, страху людей в умовах війни дійшла до крайньої межі», - сказав він.

Безсмертний звернув увагу на те, що уряд не займається питанням безпеки громадян. За його словами, якби на засідання КМУ не прийшов міністр внутрішніх справ, цього б не помітили. «Уряд порпається в бізнесі. Йому абсолютно все одно, що недофінансовується система безпеки, немає належного забезпечення у поліцейських (їх просто не вистачає), що на руках у людей незареєстрована зброя і т.д. Насправді безпека громадян – це питання номер один. І не тільки для міністра Авакова, а уряду вцілому», - наголосив він.

Політик застерігає, що все може закінчитися трагічно, якщо кардинально не змінити систему, тому що сьогодні більшість регіонів вже взяті під контроль криміналітетом. «Треба зрозуміти, що безпека – це і уряд, і МВС, і Президент, і місцеві органи влади, і муніципальна охорона і т.д. Але вони провалили цю роботу, і не мають права далі обіймати ці посади», - вважає Безсмертний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews