Поява російських силовиків на кордоні з Білоруссю дуже небезпечна - Безсмертний

30.09.2018 17:20   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Домовленість між Мінськом та Москвою про залучення російських силовиків для охорони правопорядку під час спортивних заходів у Білорусі дуже небезпечна річ для України. Про це в ефірі телеканалу «112» повідомив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний, коментуючи заяву президента Білорусі про збільшення кількості силовиків на кордоні з Україною, щоб нібито зупинити «трафік зброї».

«Лукашенко періодично повторює такі «мантри», які не мають нічого спільного з реальним станом речей. Проте цього разу новина пройшла на фоні переговорів в Мінську між міністрами внутрішніх справ Росії та Білорусі. Йшлося про залучення більшої кількості російських силовиків до охорони громадянського порядку і КОРДОНУ на території республіки Білорусь.  Це вже звучить досить провокативно. Тому я б пропонував українським  прикордонникам і Генштабу звернути на це особливу увагу», - сказав він.  

Безсмертний зауважив, що головна мета останніх півроку переговорів між Росією та Білоруссю була пов’язана з тим, щоб на території Білорусі під інфраструктуру забезпечення охорони порядку, а також проведення навчань були заведені додаткові російські спецчастини. За його словами, Олександр Лукашенко не пішов на створення додаткових баз для розміщення російських військових, щоб «Київ не хвилювався». Тепер же «залучення спецвійськ для охорони громадського порядку на території Білорусі» викликає тривогу.

«Це річ дуже небезпечна для України, тому що на україно-білоруському кордоні з 12 переходів, облаштовані лише 2. Насправді ми маємо тисячу кілометрів абсолютно неконтрольованої території, яку щодня в обох напрямках перетинають тисячі людей. І невідомо, хто там ходить», - зазначив він.

Політик уточнив, що процес делімітації та демаркації кордону між Україною та Білоруссю «то починається, то припиняється», тому що ні одна зі сторін не виділяє ресурс на його облаштування.  «В цифрах 2010 року це коштувало 68 мільйонів доларів. Зрозуміло, що ці кошти відсутні в обох бюджетах і зараз непідйомні для обох країн», - вважає він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews