Склади боєприпасів потребують особливого ставлення Генштабу - Безсмертний

09.10.2018 23:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Держава в першу чергу повинна подбати про безпеку громадян і зробити все можливе для евакуації та тимчасового розміщення мирного населення. Про це заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний, коментуючи вибухи боєприпасів на арсеналі ЗСУ в Ічні на Чернігівщині.

 «Зараз головне – це безпека людей. В цьому секторі знаходиться переважно сільське населення, яке розселене на великій території, його складно зібрати докупи під час евакуації. Саме держава несе відповідальність за безпеку людей», - сказав він.

Безсмертний також вважає, що треба посилити контроль на кордоні з Білоруссю та Росією. «Цей об’єкт знаходиться в секторі, де фактично з двох сторін кордон, як прохідний двір. Якщо це диверсія, то підліт різного роду безпілотників дуже можливий з обох сторін. Не треба виключати цього варіанту», - сказав політик.

На його думку, до таких речей треба ставитися продумано, обережно і не поспішати з висновками. Треба від початку розглядати декілька варіантів і не виключати жоден, починаючи від недбалості і закінчуючи диверсією. Політик також сподівається, що ця ситуація стане предметом розгляду і в Генеральному штабі, і в РНБО, і в профільному комітеті Верховної Ради. 

Крім того, політик зауважив, що Україна має дипломатичними каналами поінформувати уряди найближчих держав про те, що відбулося, та надати аналіз ситуації, щоб вони «не тривожилися».

«Це ще один урок, і не останній. Минулого року журналісти називали Ічню наступною, бо не важко було прогнозувати, що далі буде. Це означає, що об’єкти подібного характеру повинні функціонувати в особливому режимі,  мають контролюватися в тому числі шляхи в’їзду-виїзду. Їх безпека потребує особливого ставлення і Генштабу, і цивільного населення», - зазначив він.

При цьому Безсмертний переконаний, що Україні не обійтися без закону про зброю та про територіальну оборону. «Нам треба подбати про організацію територіальної оборони як серйозної інституції захисту території. Особливо в східних регіонах, а можливо і по всій Україні. Це надважливо в нинішній ситуації», - наголосив політик.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews