У ПАРЄ отримано лише коротку передишку - Безсмертний

10.10.2018 12:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Сьогодні в Раді Європи отримано лише коротку передишку. Адже до питання санкцій проти Росії ПАРЄ незабаром знову повернеться. І обидва можливих шляхи вирішення цього питання можуть привести до розвалу самої ПАРЄ. Про це заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний. 

«Сьогоднішні події в Раді Європи свідчать про те, що ця організація стала на шлях розвалу. Вперше за всю історію Європи одна людина верховодить колегіальним органом. Очевидно, будучи в безумовній змові з представниками Росії, генеральний секретар Турбйорн Ягланд пішов на крок, який неприпустимий для європейських принципів парламентаризму. Він одноосібно почав давати доручення та проштовхувати рішення, які не належать до компетенції генсекретаря. Сьогодні йому це не вдалося. Але що далі?», - сказав він.

Безсмертний переконаний, що для Ради Європи при збереженні нинішньої ситуації немає рятівного рішення, коли б воно не було прийняте – у січні чи в інший час.

«У ситуації, що склалася, правильного рішення для Ради Європи як представницького органу не існує. Якщо вона підтримає позицію Росію, то її можуть покинути Україна та Велика Британія. Вони не дозволять ПАРЄ бути інститутом паразитування Росії. Якщо ж, навпаки, рішення буде на користь України, то Раду Європи залишить та перестане фінансувати Росія і, не виключено, ще декілька країн. Це означитиме, що Рада Європи перестане представляти інтереси всіх європейських країн», - вважає політик.

На його думку, ці події підтверджують кризу не тільки в ПАРЄ, а й системну кризу на континенті – безпекову, представницьких демократій, виконавчої влади тощо.
«Це симптом, який говорить про кризу європейської спільноти. Є дилема між грошима та цінностями. Це дуже небезпечна річ, бо цілий ряд країн роблять ставку на гроші, а не на такі цінності як демократія та людина. Тому сьогодні отримано лише коротку передишку», - наголосив Безсмертний. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews