У Львові на 9 років позбавили волі екс-керівницю відділу банку

21.12.2018 17:36   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові засуджено за привласнення коштів клієнтів колишню керівницю відділу банку, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Екс-керівника райлікарні звинувачують у розтраті коштів з бюджету

Про це повідомили в п’ятницю, 21 грудня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Рішенням районного суду зловмисницю, причетну до привласнення значної суми коштів у гривнях, євро та доларх, засуджено до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з фінансово-банківською діяльністю строком на три роки та конфіскацією майна Факт привласнення коштів клієнтів у відділенні одного з банків Львова викрили працівники управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Галицького відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1».

«Правоохоронці з’ясували, що керівник відділу роздрібного бізнесу банківської установи ініціювала у електронній системі банку дострокове розірвання договорів строкового банківського вкладу, укладеного між фінансовою установою та клієнтами. Надалі зловмисниця від імені більш ніж двадцяти вкладників підробила заяви на видачу готівки, яку сама ж отримала в касі банку, привласнила їх та використала на власні потреби1,2 мільйони гривень, 183,2 тисячі доларів та 51 тисячу євро», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Зловмисниці було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбаченого частинами 3, 4 та 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 4 статті 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України та обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд. Суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спеціального судового провадження, засудив підозрювану до дев'яти років позбавлення волі із позбавленням права займати посади, пов'язані з фінансово-банківською діяльністю строком на три роки, з конфіскацією належного на праві власності майна. Завдані збитки банк відшкодував клієнтам у повному обсязі», – повідомили також у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів