У Києві скасували вердикт суду на Львівщині

28.01.2019 11:29   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Радехівська прокуратура домоглася справедливого розгляду справи щодо лікаря-анестезіолога Бродівської центральної районної лікарні, пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили в понеділок, 28 січня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Ухвалою Бродівського районного суду задоволено клопотання сторони захисту про звільнення від кримінальної відповідальності лікаря-анестезіолога Бродівської центральної районної лікарні, який обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків), у зв’язку із примиренням винного та потерпілого, а кримінальне провадження у цій справі було закрито».

«Проте, Радехівська місцева прокуратура оскаржила його у апеляційному порядку. Однак, апеляційний суд Львівської області залишив рішення суду першої інстанції без змін», – поінформували також у прокуратурі.

«У зв’язку з цим стороною, обвинувачення внесено касаційну скаргу, яку, через особливу складність та існування неоднакової судової практики і різних наукових підходів, передано на розгляд Великої Палати Верховного Суду. Свою чергою, Велика Палата Верховного Суду підтримала позицію прокурора та 16 січня цього року скасувала рішення суду першої інстанції», – розповіли також у прокуратурі.

«При постановленні ухвали суд врахував, що заподіяна кримінальним правопорушенням шкода (у розумінні статті 46 Кримінального кодексу України) має бути такою, що за своїм характером піддається відшкодуванню (усуненню). Але у цьому випадку смерть не підлягає усуненню, а тому примирення винного з потерпілим є неможливим. Йдеться про інцидент, який трапився 10 квітня 2016 року у реанімаційному відділенні Бродівської центральної районної лікарні», – поінформували також у прокуратурі.

«Того дня 6-місячний пацієнт помер у лікарні. Причиною смерті, згідно висновка експерта, стала механічна травма у вигляді колотої рани, проникаючої у ліву плевральну порожнину з ушкодженням стінок лівої підключичної вени, обох листків плеври і верхівки лівої легені, яка ускладнилась внутрішньою кровотечею і накопиченням крові в обох плевральних порожнинах. Тепер справу скеровано на новий розгляд», – поінформували також у прокуратурі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів