Змії почали атакувати: на Львівщині жінку вкусила гадюка

09.04.2019 13:23   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

У Турківську районну лікарню 1 квітня поступила жінка, яку вкусила змія.

Читайте також

Метрова змія прикувала увагу школярів поблизу дитячого майданчика (Відео)
На Львівщині жінка потрапила до лікарні через укус змії
На Львівщині жінку вкусила змія

Про це повідомили у Турківській ЦРЛ, пише - Четверта Студія.

За даними медиків,  жінка самостійно звернулася до медзакладу, загрози її життю немає.

Як пише «Бойківська правда», жертвою гадюки стала 38-річна жителька села Нижня Яблунька Турківського району.

Медики дивуються: у попередні роки ранньою весною не було пацієнтів, які потерпіли від гадюк. Кажуть, що змії вилазять не скоріше, ніж на Благовіщення, 7 квітня.

«Жінка з двома дітьми пішла до лісу. Випадково наступила на гадюку. Та її вкусила у ногу. Але жінка не розгубилася – одразу приїхала у лікарню. Їй надали належну медичну допомогу, стабілізували стан. Уже перевели на палату, – розповідає Ірина Боберська, медсестра Турківської районної лікарні. – Це перший випадок за цей рік. Раніше ж наплив таких пацієнтів був восени, особливо, у жовтні».

Ігор Антахович, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, каже, що у лісах на Турківщині водиться отруйна гадюка європейська. Щороку прокидається зі зимової сплячки за тиждень до Великодня.

«Те, що трапилося зі жінкою, – нехарактерна подія для цієї пори. Але варто врахувати, що цього року весна прийшла рано. Також у березні ми мали дві хвилі тепла, які тривали по три дні. Гадюки вилізли та почали вигріватися, – говорить Ігор Антахович. – Весняні укуси гадюк – особливо небезпечні. Після сну отрута є дуже концентрованою, тому наслідки укусів бувають жахливими».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія