На Львівщині виявили сміттєзвалище, яке забруднює річку

Сміттєзвалище на Львівщині забруднює річку.

28.04.2019 11:32   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Державна екологічна інспекція у Львівській області оприлюднила результати досліджень впливу сміттєзвалища села Брониця на довкілля.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

У Державній екологічній інспекції у Львівській області повідомили: «За результатами лабораторних досліджень в місці впадіння фільтраційних вод із сміттєзвалища села Брониця в річку Медвежанка виявлено концентрації забруднюючих речовин: завислі речовини – 62,0 мг/дм3, азот амонійний – 28,4 міліграм на кубічний сантиметр, біохімічне споживання кисню – 90 міліграм на кубічний сантиметр, хімічне споживання кисню – 385 міліграм на кубічний сантиметр, залізо загальне – міліграмм на кубічний сантиметр, цинк – 0,033 міліграм на кубічний сантиметр, мідь - 0,06 міліграм на кубічний сантиметр, марганець – 0,222 міліграм на кубічний сантиметр, кисень розчинений – 1,9 міліграм на кубічний сантиметр при нормі не нижче шість міліграм на кубічний сантиметр», пише - Щоденний Львів.

«Фільтраційні води із сміттєзвалища негативно впливають на якість річки Медвежанка, оскільки за результатами досліджень в річці Медвежанка приблизно 50 метрів нижче місця впадіння фільтраційних вод із сміттєзвалища виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій згідно рибогосподарських норм водокористування по показниках: амоній, біохімічне споживання кисню, залізо загальне, цинк, марганець», – поінформували також у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

«У відібраних пробах ґрунту в районі сміттєзвалища виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби по показниках – азот амонійний, п'ятиоксид фосфору, цинк (рухомі форми), кобальт (рухомі форми), залізо (рухомі форми), марганець (рухомі форми), свинець (рухомі форми)», – розповіли також у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

«Працівники інспекції обстежили в присутності представників Дрогобицької міської ради територію сміттєзвалища села Брониця Дрогобицької міської ради. Під час обстеження зафіксовано, що скид фільтраційних вод із сміттєзвалища продовжується в річку Медвежанка (притока річки Трудниця, басейн річки Дністра). Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю інспекції відібрали проби поверхневих, стічних вод та проби ґрунту в районі сміттєзвалища села Брониця для визначення вмісту забруднюючих речовин», – повідомили також у Державній екологічній інспекції у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів