У курортному Трускавці воду подаватимуть за графіком

06.05.2019 15:41   Джерело: Четверта Студія
Опубліковано : Патрік Скеля

На сайті трускавецького водоканалу сьогодні оприлюднять графік подачі води у мікрорайонах міста-курорту.

Про це повідомив на апаратній нараді міський голова Андрій Кульчинський, пише - Четверта Студія з посиланням на Джерела Трускавця.

Необхідність введення графіку води зумовлена тим, що через дощі забір з питного водосховища у мережу припинений, замуленість  води у кілька разів перевищує норму.

Натомість дрогобицький водоканал відмовляється збільшити обсяги води для Трускавця. Оскільки останнім часом  водоканал міста-курорту в основному подавав у мережу воду з питного озера, звівши до мінімальних показників закуплю води у Дрогобича.

За словами Андрія Кульчинського, графік подачі води є тимчасовим явищем. Його відмінять, як тільки налагодиться погода і каламутність води в озері зменшиться.

Як відомо, борг трускавецького водоканалу перед дрогобицьким становить понад 10 млн грн. Його левова частка була сформована у 2016 році, коли через некомпетентність посадовців: міського голови Андрія Кульчинського і профільного заступника Олексія Балицького, нові, на основі гуртової ціни, тарифи на послуги з водопостачання і водовідведення для трускавчан були затверджені лише 1 травня 2016 року.

Комунальне підприємство «Дрогобичводоканал» намагається у судовому порядку повернути кошти, які боргує водоканал міста-курорту. Судова епопея триває, що, звісно, не сприяє взаєморозумінню між керівництвом водоканалів і міст-сусідів.

Як відомо, у передвиборчій програмі трускавецький мер одним з пріоритетів вказав «Питна вода одразу з крану», обіцяючи встановлення сучасних міських систем очистки води, цілодобове забезпечення якісною питною водою.

А, звітуючи цього року про свою діяльність перед громадою міста, Андрій Кульчинський повідомив, що вода бурого кольору й з неприємним запахом, яка подається у мережі з питного водосховища, буде такою до 2020 року. Саме на цей період, за словами мера, заплановане встановлення очисних споруд за умови, якщо Трускавець отримає стовідсоткове грантове фінансування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія