«Укрзалізниця» відмовляється передавати приміщення львівській школі

22.06.2019 14:26   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

«Укрзалізниця» вкотре відмовилася передати приміщення колишнього дитячого поліклінічного відділення №2 на вулиці Роксоляни, 33а для організації навчального процесу СЗШ №65.

Про це, як повідомили в четвер, 20 червня, в прес-службі Львівської міськради, розповіла сьогодні на сесії ЛМР доповіла начальниця управління комунальної власності Інна Свистун. За її словами, «нежитлова будівля площею 862,7 квадратних метрів на сьогодні зареєстрована на праві державної власності за лікарнею «Львівської залізниці» – державним закладом міністерства інфраструктури України, пише - Щоденний Львів.

Посадовець також зазначила: «Листи про те, щоб цей орган передав у власність міста цю будівлю, надсилали ще з 2016 року. На останні листи, які скеровувало міське управління освіти до акціонерного товариства «Українська залізниця», Львівську міську раду повідомили, що товариство не має право безоплатно передавати майно, що це приміщення в подальшому будуть використовувати в господарській діяльності, тому Укрзалізниця вважає недоцільною передачу будівлі колишньої дитячої поліклініки в комунальну власність».

«Оскільки на сьогодні є очевидне бажання міста і мешканців щодо передачі цього приміщення у комунальну власність, дорожньою картою організації такої передачі могли б стати такі кроки – ініціація прийняття на сесії Львівської міської ради ухвали про надання згоди про прийняття такого об’єкту у власність територіальної громади; звернення до Кабінету міністрів з проханням ініціювати винесення розпорядчого документу про передачу приміщення у власність міста», – поінформували також у міськраді.

«Окрім цього на засіданні сесії дали три протокольні доручення щодо цього питання – до управління земельних ресурсів з проханням надати інформацію про всі земельні ділянки, які орендуються Укрзалізницею, Львівською залізницею або їх дочірними підприємствами; до департаменту економічної політики щодо виділення коштів та розробки проектно-кошторисної документації на будівництво нової школи в районі вулиці Роксоляни (якщо питання з Укрзалізницею так і не вирішиться); на підготовку проекту ухвали сесії про прийняття у власність цього об’єкту», – повідомили також у міськраді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів