Якою має бути перша за сто років нова церква у центрі Львова

23.06.2019 09:32   Джерело: Tvoemisto.tv
Опубліковано : Патрік Скеля

Храм Православної церкви України планують звести у зеленій зоні біля університету ветеринарної медицини.

Читайте також

На Львівщині відремонтують чотири старовинні церкви
У Львові реставрують ще один храм

У п'ятницю, 21 червня, виконком Львівської міської ради погодив організацію Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проектну пропозицію Храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці у районі вулиць Левицького та Пекарської. Про це пише - Tvoemisto.tv.

Особливливістю церкви має бути те, що вона відкрита для щоденних богослужінь зранку та ввечері. Водночас там передбачено роботу в соціальному і освітньому напрямках.

Відповідно до проекту, на першому поверсі працюватиме недільна школа для дітей на 25 осіб. Перша група – це діти з малозабезпечених родин, особи з інвалідністю, важкі у вихованні, які мешкають у районі, що ним опікуватиметься церква, а друга – діти парафіян. Першочергова мета недільної школи – допомогти тим, кому важко.

Окрім цього, люди, які повернулися з війни, зможуть теж звернутися до храму. Їм допоможуть зберегти психологічне здоров’я, адаптуватися до цивільного життя, налагодити особисті та соціальні контакти. Психологічна допомога та консультації проходитимуть у кабінеті психолога.

Ще один напрям, у якому працюватиме церква, – юридичний. Тут допомогу надаватимуть парафіяни церкви, практикуючі юристи, які погодяться присвятити на це частину особистого часу. А волонтери будуть працювати з літніми людьми, одинокими, особами з інвалідністю, які не виходять з дому, та неповними сім’ями. Волонтером виступатиме перевірена людина, за яку ручатиметься церква.

Додамо, що замовником конкурсу є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, а організатором – «Архітектурний клуб» та підприємець Мар’ян Кардаш. Храм Православної церкви України планують звести у зеленій зоні біля університету ветеринарної медицини. 

Конкурс проводять одним туром. Для участі автор або колектив має оформити заявку, заповнивши реєстраційну форму на сайті конкурсу терміном до 18:00, 9 серпня 2019. Проекти, подані без попередньої заявки, будуть представлені на офіційному веб-сайті з позначкою «поза конкурсом».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Tvoemisto.tv