У Львові генерували енергію сонця для приготування кави

28.06.2019 14:30   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У четвер, 27 червня, в парку «На Валах» поблизу Львівської ОДА усі охочі мали можливість скуштувати каву, заварену на енергії сонця.

Читайте також

На Перемишлянщині чоловік помер від ураження струмом

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Захід провели з метою популяризації відновлювальної енергетики. Для того, щоб генерувати енергію сонця для приготування напою, у сквері «На Валах» розмістили автономну сонячну станцію», пише - Щоденний Львів.

«Станція складається із шести сонячних панелей по 300 Вт. Загалом станція генерує майже 2 кВт енергії, якої достатньо для споживання невеликого будинку», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Сьогодні досить актуальними є не автономні станції, а станції під «зелений» тариф, коли людина собі їх встановлює на даху будинку, фасадах і генерує цю електроенергію в мережу. Частково використовує на свої потреби, а все інше можна продати у загальнодержавний енергоринок, і за це отримати додаткові кошти. На сьогоднішній день це дуже вигідна інвестиція», – розповів власник сонячної установки  Віталій Костишен.

«Опісля смакування кавою захід продовжився підписанням Меморандуму про співпрацю між Львівською ОДА та  підприємствами-інсталяторами приватних сонячних станцій», – розповіли також в облдержадміністрації.

Заступник директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Грет повідомив: «Ми хочемо запропонувати інвесторам, підприємцям, інсталяторам сонячних станцій сприятливі умови з нашої сторони. Ми сприятимемо всім, що буде в наших силах. Також сьогодні ми хочемо обговорити питання, щодо розвитку відновлювальної енергетики, зокрема використання сонячного потенціалу для розвитку Львівської області. Це створення сприятливих умов, залучення інвестицій, додаткове надходження до місцевих та обласних бюджетів, створення нових робочих місць і відповідно виконання нашої програми з енергозбереження».

«Організатори  заходу – управління енергозбереження  департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації спільно з підприємствами – інсталяторами приватних сонячних станцій», – поінформували також в облдержадміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів