У Львові просять заборонити бруківку на вулицях, де немає велодоріжок

04.08.2019 15:39   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Заборонити використання бруківки на вулицях, де немає виділених вело доріжок – така петиція зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій, пише - Status Quo.

«Ситуація з транспортом, заторами на дорогах і викидами вихлопних газів у Львові (особливо в центрі) є досить поганою. Одним з варіантів швидкого покращення може бути створення хорошої велосипедної інфраструктури. Оскільки Львів - місто досить компактне, то з хорошою велоінфраструктурою до центру можна буде добратися з будь-якої точки міста приблизно за 30 хвилин», - зазначається у петиції.

Але її автор, Остап Кравчук вважає однією з серйозних перешкод для цього у місті бруківку.

«У Львові побутує думка, що бруківка це хороше покриття для міста, але насправді вона набагато шумніша ніж асфальт, складніша для миття і абсолютно непридатна для велосипеда. Тому пропоную при ремонтах доріг заборонити використання бруківки і надавати перевагу асфальтовому покриттю, якщо на цій вулиці немає виділеної смуги для велосипеда», - пропонує він.

Станом на 2 серпня петицію підписали 7 осіб з 500 необхідних.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo