У Львові збитий водієм «АТП-14630» пішохід відсудив 56 тисяч гривень

12.08.2019 18:32   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Наприкінці червня Галицький райсуд Львова визнав винним водія у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 286 ККУ та оштрафував його на користь потерпілого пішохода, пише - 032.ua.

Читайте також

Суд виніс вирок ще одному учаснику перекриття траси у Гряді
Суд не дозволив Львівській міськраді викупити стадіон «Сільмаш»

Згідно з матеріалами справи, 28 жовтня 2016 року водій ПАТ «Львівське АТП 14630», за кермом автобуса «DEN OUDSTEN В96», який курсує за маршрутом №31, рухався по вулиці Городоцькій та при проїзді нерегульованого пішохідного переходу в районі перехрестя з вул. Меретина, збив людину.

Унаслідок порушених ПДР та автопригоди, пішохід отримав серйозні травми, зокрема, закритий перелом стегна, плечової кістки та інші ушкодження. 

Водій своєї вини не визнав, і зазначив, що автобус був у належному технічному стані, сам він пройшов медогляд, і погодні умови були хорошими. Натомість, звинуватив у всьому чоловіка, який нібито переходив дорогу у невстановленому місці та перебував у стані алкогольного сп'яніння. 

Пішохід, у свою чергу розповів, що переходив дорогу дещо по діагоналі від пішохідного переходу, щоби дати дорогу автобусу та уникнути наїзду. Після зіткнення, чоловік тривалий час перебував на стаціонарному лікуванні і багато коштів витратив на медикаменти, у зв'язку з чим попросив стягнути з водія, АТП та страхової компанії відшкодування за моральну та матеріальну шкоду.

З огляду на все, суд вирішив визнати водія автобуса винним у правопорушенні за ч.1 ст. 286 ККУ та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5 100 грн) в дохід держави з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Окрім цього, з водія стягнули 9 576 грн судових витрат на експертизи.

Частоково суд задовольнив позов і стягнув із ПАТ «Львівське АТП 14630» та страхової компанії 30 тис. грн моральної шкоди та ще 26 тис. 565, 95 грн матеріальної шкоди.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua