У Львові ув’язнили винуватця смертельного зіткнення

07.11.2019 20:46   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Водій, який спричинив смертельну ДТП, відбуватиме завдяки втручанню прокуратури покарання за ґратами.

Читайте також

ДТП на Самбірщині: загинуло двоє людей
Внаслідок жахливого ДТП на Львівщині загинуло двоє людей
У Пустомитівському районі водій-втікач переїхав пішохода

Про це повідомили в середу, 6 листопада, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли: «Із позицією відомства погодився Львівський апеляційний суд, який підтвердив безпідставність звільнення особи від відбування призначеного йому покарання на підставі закону про амністію», пише - Щоденний Львів.

«У травні 2015 року, близько 20:00, 27-річний мешканець Стрийщини, який перебував за кермом автівки «Volvo V50» та прямував дорогою «Стрий-Журавно», порушив Правила дорожнього руху України та виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із іншим транспортним засобом. Внаслідок цього пасажирка автомобіля «Citroen Jumpy» отримала травми несумісні із життям», – поінформували також у прокуратурі.

«Стрийський міськрайонний суд засудив фігуранта за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження) до чотирьох років ув’язнення з дворічним позбавленням права керувати транспортними засобами. Однак, на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році», звільнив від призначеного покарання», – розповіли також у прокуратурі

«Перевіряючи законність цього вироку, Апеляційний суд визнав, що суд першої інстанції ретельно не перевірив передбачені законом підстави для звільнення винного від покарання та неправильно застосував закон України про кримінальну відповідальність. Відтак, суд апеляційної інстанції ухвалив новий вирок – визнати горе-водія винним та засудити до чотирьох років позбавлення волі», – повідомили також у прокуратурі


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів