27 січня – Міжнародний Пам'яті жертв Голокосту: програма заходів у Львові

27.01.2020 10:25   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

27 січня щорічно відзначають Міжнародний Пам'яті жертв Голокосту. Пам'ятну дата запроваджено рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Саме цього дня 1945 року солдати Українського фронту визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц. 

У Львові відбудуться заходи з нагоди цього дня. Про це анонсували у пресслужбі Львівської міської ради, пише - 032.ua.

Зокрема, з 12:30 до 13:30 — відбуватиметься мітинг біля Пам’ятника жертвам львівського гетто, що на проспекті В. Чорновола. Також сьогодні  презентують каталогу та відео про виставку «Табір примусових робіт „Янівська“ — індустрія терору». Подія відбудеться з 14:00 до 16:00 у Музеї «Територія Терору», що на проспекті В. Чорновола, 45г.

Довідково: Вперше Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначили в усьому світі у 2006 р. У резолюції  ГА ООН зазначається, що Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua