У Львівській області відновлюють усі пасажирські перевезення, - рішення комісії ТЕБ та НС

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

23.06.2020 09:32   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Але водіям і пасажирам заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів і кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння.

Комісія на виконання постанови Кабінету Міністрів України  № 500 сформувала особливі правила в частині відновлення пасажирських перевезень. Зокрема, заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння, пише - Щоденний Львів.

«За попередню добу було зафіксовано 200 позитивних аналізів на ковід. Хочу зазначити, що 129 з них - діагностовано вперше, а 100 з них зі Львова і лише 29 з області. Це свідчить про масове порушення карантинних обмежень серед львів`ян. Розслабились, втомились - і як результат новий антирекорд на Львівщині і в Україні. Епідеміологічна ситуація на Львівщини напряму залежить від відповідальності кожного з нас, від того як носимо маску - на обличчі чи на підборідді, чи миємо руки чи дотримуємось соціальної дистанції. Вкотре наголошую, карантин на Львівщині не послаблено! З такими показниками про суттєве послаблення карантинних обмежень наразі не йдеться. Сьогодні комісія дозволила роботу громадського транспорту. Адже тисячі людей щодня з області їдуть на роботу у Львів, це спричинює значне скупчення людей, породжує функціонування нелегальних перевезень. Я переконаний, що дозвіл на законні транспортні перевезення дадуть змогу контролювати і відстежувати усі маршрути, це також дозволить розвантажити існуюючі маршрути. Чим більша кількість громадського транспорту - тим менше скупчення», - пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Слідкувати за дотриманням карантинних обмежень  на території Львівської області будуть мобільні групи у складі працівників поліції, Держпродспоживслужби  та представників органів місцевого самоврядування.

«Зауважень щодо відновлення транспортного сполучення немає, за умови дотримання усіх вимог», - зазначив Олег Когут, заступник директора Львівського лабораторного центру.

Аби уникати скупчень людей у транспорті, постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500 передбачено, що з 22 червня і на період дії карантину робота в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування розпочинається о 8 годині. Іншим закладам та підприємствам рекомендують відкриватися не раніше 10:00, а працівників радять переводити на дистанційну роботу.

Окрім того, затверджено новий перелік медзакладів, які прийматимуть хворих на коронавірус.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів