Верховний Суд поставив крапку у справі про катування чоловіком своєї дружини

14.08.2020 23:14   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Ідеться про 44-річного мешканця смт.Красне (Буський район), який ще у липні 2018 року катував свою 35-річну дружину.

Читайте також

У Львові рятують 19-річну жертву домашнього насилля, що втекла від чоловіка
Від початку року на Львівщині поліцейські притягнули до відповідальності майже півтори тисячі сімейних кривдників
Жителю Львівщини, який заподіяв тілесні ушкодження жінці та поліцейському, загрожує до п’яти років позбавлення волі

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Зокрема 20.07.18 з 22.00 до 5.00 наступного дня, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вчиняв насильство щодо дружини: наносив численні побої кулаками та битою, погрожував ножем, забороняв сходити в туалет, погрожував вивести в ліс та волочив за волосся.

Його дії було кваліфіковано за ч.1 ст.127 КК України (умисне заподіяння сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом нанесення побоїв та інших насильницьких дій з метою примусити останню вчинити дії, що суперечать її волі, а також з метою її залякування).

Тоді прокурори Радехівської місцевої прокуратури наполягали на реальній мірі покарання і вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним та засуджено до 2 років позбавлення волі, проте, незважаючи на тяжкість скоєного злочину та суспільну небезпеку, яку він становить, чоловіка звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки (відповідно до ст.75 КК України).

Насильнику і цей вирок здався занадто суворим, а от прокурорам – навпаки. Відтак до Львівського апеляційного суду надійшло дві скарги: від захисника про виправдання, а від прокурорів – про призначення такого покарання, на яке заслуговує насильник.

У лютому 2020 року прокурори виграли апеляцію –  ув'язнення терміном на 2 роки для зловмисника, що знову ж таки не влаштувало ні підсудного, ні його адвоката.

І от у липні цього року Верховний Суд України поставив у цій справі крапку. Вирок - 2 роки ув'язнення.

Шлях був довгий, але результат того вартий - прокурорами в усіх судових інстанціях доведено вину чоловіка і найближчі 2 роки він проведе за гратами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews